Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-08@01:05:12 GMT

طلای بدون اجرت؛ فرزند ناخلف اما عزیز بازار

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۹۲۷۱۷۴

طلای بدون اجرت؛ فرزند ناخلف اما عزیز بازار

به گزارش جهان نيوز، به گفته کارشناسان نبود تنوع در تولید مصنوعات طلا و پیش و بیش از آن در عیار این فلز، رونق را از این صنعت برده است. بخصوص اینکه در شرایط فعلی اقتصاد و با کاهش ارزش پول ملی کمتر خانواده‌ای می‌توان یافت که خرید طلا را همچنان در فهرست مدل‌های سرمایه‌گذاری خود داشته باشد. چراکه ریسک نوسانات نرخ ارز و اثر آن بر قیمت طلا هر آن احتمال زیان بالا را گوشزد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


  اگرچه در کشور ما مناسبت‌های مذهبی و اعیاد بهانه‌ای برای افزایش تقاضای خرید این فلز است اما دراین‌بین همچنان افرادی وجود دارند که حتی برای موارد ضروری نیز قادر به‌پرداخت وجه کوچک‌ترین قطعه طلا را نداشته و به‌ناچار به بازار دست‌دوم این زیورآلات گران‌قیمت مراجعه می‌کنند.

طلای دست‌دوم یا به‌اصطلاح فروشندگان طلای بدون اجرت را این روزها در ویترین اکثر طلافروشی‌ها نیز می‌بینیم. آن بخش از مصنوعات طلا که ظاهر سالمی دارند پس از فروش به طلافروش‌ها ذوب نمی‌شوند و با اندکی اصلاح و تمیزکاری دوباره به اسم طلای دست‌دوم فروخته می‌شوند.

جای خالی تنوع عیار در بازار
عبادالله محمدولی رئیس انجمن صنفی صنعت طلا و جواهر از قفل شدن بازار این صنعت و همچنین کاهش قدرت خرید مردم انتقاد کرد می‌گوید: در حال حاضر باید برنامه‌ای اتخاذ و اجرا شود که تمام اقشار جامعه با هراندازه قدرت خرید بتوانند از این فلز گران‌بها استفاده کنند. مردم به دلیل افزایش قیمت کالاها و همچنین رکود در اقتصاد به‌ناچار به سمت بازار طلای دست‌دوم می‌روند هرچند خرید فروش طلای دست‌دوم در بازار ممنوع است و بارها اخطارهای زیادی به صاحبان واحدهای صنفی داده‌شده است.

محمدولی در ادامه تأکید کرد: ضرورت تنوع عیار این فلز گران‌بها در بازار، دست مشتری را برای انتخاب با توجه به‌اندازه توان مالی بازمی گذارد که متأسفانه امروز فقط طلا با یک عیار «۱۸ عیار / ۷۵۰» در بازار خریدوفروش می‌شود.

رئیس انجمن صنفی صنعت طلا و جواهر در پاسخ به این سؤال که چرا خریدوفروش طلای دست‌دوم در بازار ممنوع است گفت: از ابتدا برای حمایت از تولید داخل تصمیم بر این گرفته شد که طلای دست‌دوم دیگر در بازار فروخته نشود و به ازای آن پس از آب‌کردن طلا وارد چرخه تولید شود.

وی در ادامه تأکید کرد: موضوع دیگری که بسیار حائز اهمیت است، سلامت مصرف‌کنندگان از اهمیت بالایی برخوردار است. هستند افرادی که از بیماری پوستی رنج می‌برند و اگر طلاهایی که در طی بیماری استفاده کردند به دست شخص دیگری برسد و مورداستفاده قرار بگیرد احتمال شیوع بیماری را دوچندان می‌کند.

رئیس انجمن صنفی صنعت طلا و جواهر در خصوص وضعیت این صنعت و بازار وابسته آن می‌گوید: خریدوفروش در بازار بسیار کم شده است، وقتی التهاباتی ایجاد می‌شود کسب‌وکارها دچار رکود می‌شود؛ درواقع بازار قفل‌شده است.
رئیس انجمن صنفی صنعت طلا و جواهر در پاسخ به این سؤال که چرا خریدوفروش طلای دست‌دوم در بازار ممنوع است گفت: از ابتدا برای حمایت از تولید داخل تصمیم بر این گرفته شد که طلای دست‌دوم دیگر در بازار فروخته نشود و به ازای آن پس از آب‌کردن طلا وارد چرخه تولید شود.

محمدولی ابراز امیدواری کرد که وضعیت بازار مانند روزهای قبل باثبات نسبی همراه شود و درباره دلایل افزایش قیمت‌ها در بازار گفت: افزایش قیمت دلار و تقاضا برای طلای خام و سکه به همراه عدم کار آیی مدیریت اقتصادی و تنظیم بازار موجب رشد قیمت‌ها شده است.

وی بابیان اینکه طی دهه ۸۰ به بعد صادرات طلا و جواهر به دلایل اقتصادی و سیاسی به صفر رسیده است، اظهار کرد: درگذشته خطر سقوط صادرات طلا را متذکر شدیم، اما امروز شاهد مرگ صادرات طلا هستیم که البته دلیل این معضل مشکلات و مسائل سیاسی است.

رئیس انجمن صنفی صنعت طلا و جواهر با اشاره به برخی عواملی که فعالان صنعت طلا رغبتی برای ادامه فعالیت ندارند اظهار کرد: در حال حاضر تایلند و ترکیه به مدد دولتمردان و صنعتگران خود یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر دنیا محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تا نگاه مسئولان از این صنعت برنگردد و به‌عنوان صنعت ارزآور به صنعت طلا و جواهر نگاه نشود، همچنان شکست می‌خوریم، تأکید کرد: باید زیرساخت‌های لازم را برای صنعت طلا و جواهر مهیا و برای رونق آن تلاش شود.
مسیرهای مسدود صادرات طلا
رضا جواهری از پیشکسوتان و فروشندگان بزرگ این صنعت در تهران، با تأکید بر اینکه بازار جهانی طلا از بازار ایران جدا است و وضعیتی کلی دارد می‌گوید: همچنان فروش طلای دست‌دوم در بازار توسط واحدهای صنفی طلافروش ممنوع است اما کو گوش شنوا.

جواهری بابیان اینکه مردم به دلیل کاهش قدرت خرید به سمت طلای دوست دوم روی می‌آورند گفت: مسئولین به‌جای طراحی برنامه‌ای برای ثبات بخشی به بازاران هم در زمان رکود تنها با ممنوعیت قصد کنترل بازار رادارند درحالی‌که می‌توانند از راه‌های حمایتی، این صنعت را از ورشکستگی کامل نجات دهند.

این پیشکسوت صنعت طلا ادامه داد: عوامل مختلف در طی یک سال گذشته باعث شد که واحدهای تولیدی دیگر توان ادامه فعالیت نداشته باشند و خداحافظی از بازار را به ادامه تحمل بار مشکلات ترجیح دهند.

جواهری با تأکید بر اینکه قیمت طلا با در نظر گرفتن هفت درصد اجرت ساخت برای فروشنده جزء و ۹ درصد مالیات بر ارزش‌افزوده محاسبه می‌شود، اظهار کرد: در چنین شرایطی مردم برای خرید طلا بسیار احتیاط می‌کنند و بنابراین رونقی نمی‌تواند محرک ارزانی و خروج از رکود در معاملات آن در بازار شود.

توقف صادرات طلا منجر به رکود شدیدی در واحدهای تولیدی شده است، اما تولیدکنندگان همچنان امیدوار به خروج از این وضعیت بازار هستند.

این پیشکسوت در صنعت طلا می‌گوید: در حال حاضر بازار تولید و فروش مصنوعات طلا به‌شدت راکد است، حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد کارگاه‌های طلا در کشور تعطیل و یا نیمه تعطیل است

وی ادامه داد: تعیین قیمت اونس جهانی به این موارد ارتباطی ندارد و مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بر آن تأثیرگذار است.

خریدوفروش هرگونه طلای دست‌دوم و کهنه در سراسر کشور از سوی اتحادیه غیرقانونی اعلام‌شده است و اگر اتحادیه از این موضوع مطلع شود، واحدهای مرتکب را جریمه خواهد کرد.

 در چنین معاملاتی به دلیل عدم پرداخت اجرت ساخت و همچنین حذف ارزش‌افزوده، فروشنده مایل به فروش بیشتر و مشتری مایل به خرید طلای دست‌دوم است.

این پیشکسوت در صنعت طلا بیشترین میزان خرید بین طلا و سکه را متعلق به سکه دانست و گفت: درحالی‌که حاضر ۹۹ درصد خریدها شامل خرید سکه و طلای خام است و فروش واحدهای صنفی که مصنوعات ساخته‌شده دارند، صفر است.

جواهری با اشاره به تأثیرات توقف صادرات طلا بر بازارهای داخل، اظهار کرد: قفل شدن صادرات طلا منجر به رکود شدیدی در واحدهای تولیدی شده است.

بایدهایی که نباید شد
اقتصاد در همه کشورها افت‌وخیزهای مخصوص به خود را دارد؛ در این میان مهم‌ترین موضوع یافتن راهی است که اقتصاد و تولید آن کم‌ترین آسیب از شرایط موجود را متحمل شود و درعین‌حال به بهبود شرایط کمک شود؛ پس بهتر است برای سرمایه‌گذاری راهی پیدا کنیم که در عین داشتن ریسک کم و بازده قابل‌توجه بتواند باعث افزایش قدرت خرید مردم نیز بشود تا از این طریق بتوان قدمی در جهت بهبود شرایط موجود کشور برداشت.

منبع: خبرآنلاین کپی متن خبر برچسب ها: طلا بازار تهران گرانی

منبع: جهان نيوز

کلیدواژه: طلا بازار تهران گرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۲۷۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟

بررسی‌های آماری نشان می‌دهد بازار کشورهای منطقه، با توجه به مشترکات فرهنگی، می‌تواند بازار قابل تأملی برای نوشت‌افزار ایرانی باشد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، صنعت نوشت‌افزار در ایران طی یک دهه گذشته تلاش کرده با استفاده از تمام ظرفیت‌های ممکن، جایگاه قابل قبولی را بتواند در بازار داخل به دست آورد. در حالی که یک دهه پیش شکل گرفتن صنعت نوشت‌افزار در ایران برای بسیاری دست‌نایافتنی و غیر ممکن بود، همت و توان تولیدکنندگان داخلی نشان داد که می‌توان با برنامه و گام به گام، در کنار اقلام خارجی، سهم قابل توجهی از سبد خانواده‌ها را به خود اختصاص داد.

اما صنعت نوشت‌افزار به این سادگی و آسانی به این مرحله نرسید. وجود عوامل تأثیرگذار بیرونی مانند شیوع کرونا و تعطیلی مدارس سبب شد تا چرخ تولید برخی از واحدها از کار بیفتد یا به کندی به کار خود ادامه دهد. نوشت‌افزار همانند دیگر بخش‌های صنعتی کشور در یک دهه گذشته با مشکلات خرد و کلان متعددی مواجه شد، اما توانست با برنامه‌ریزی و ترسیم چشم‌انداز، تا حد قابل قبولی به رشد خود ادامه دهد. دست اندرکاران این صنعت در آستانه ورود به دومین دهه فعالیت خود در نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب، صادرات را از مهمترین برنامه‌های خود عنوان کرده بودند؛ امری که علی‌رغم ایجاد فرصت‌های متعدد، چالش‌های چشم‌گیری نیز پیش روی تولیدکنندگان خواهد گذاشت.

نوشت‌افزار که از جمله صنایع فرهنگی است، می‌تواند در کنار انتقال فرهنگ ایرانی اسلامی به دیگر کشورها، از منظر اقتصادی نیز سودآور باشد. گردش مالی حوزه صنایع فرهنگی، آمار عجیب و غریبی است. براساس آمارهای اعلام‌شده، دوهزار و 250 میلیارد دلار سهم صنعت صنایع فرهنگی در دنیا است، همچنین براساس پژوهش‌های انجام‌شده، 500 میلیارد دلار گردش مالی صنعت انیمیشن و صنایع وابسته در دنیا اعلام شده است که از این میان، فقط 222 میلیارد دلار گردش مالی انیمیشن در دنیا تخمین زده شده است. همچنین این صنعت توانسته است برای 29.5 میلیون نفر در دنیا اشتغال‌زایی کند.

اما ایران برای راه‌یابی به بازارهای لوازم‌التحریر منطقه، چه فرصت‌هایی دارد و از چه جایگاهی در سطح منطقه و جهانی برخوردار است؟ اردیبهشت‌ماه سال گذشته سند راهبردی صنعت نوشت‌افزار به منظور ترسیم وضع موجود و افق‌های پیش‌رو، منتشر شد. سندی که تا هفته قبل عمومی نشده بود و تنها تدوین‌کنندگان از مفاد و جزئیات آن اطلاع داشتند. در بخشی از این سند، به جایگاه ایران در صنعت نوشت‌افزار جهان و منطقه اشاره شده است.

براساس آمار منتشر شده در درگاه الکترونیکی ریسرچ اند مارکت، گردش مالی صنعت نوشت‌افزار در سال 2021 میلادی؛ 21.6 میلیارد یورو بوده است که این میزان در سال گذشته میلادی(2023) به 22.5 میلیارد یورو رسیده و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری(2024) به 25 میلیارد یورو برسد. براساس تحقیقات صورت گرفته پیش‌بینی می‌شود گردش مالی این صنعت در سال 2030 میلادی به 32.3 میلیارد یورو برسد. اما ایران در کجای این معادلات تجاری در سطح جهانی ایستاده است؟

سند راهبردی نوشت‌افزار به منظور بررسی جایگاه منطقه‌ای و جهانی صنعت نوشت‌افزار ایران، ابتدا به ارزیابی میزان صادرات، واردات و تراز تجاری اقلام پرمصرف از جمله خودکار، ماژیک، مداد تحریر، مدادرنگی و ... پرداخته است. براساس آمار صادرات منتشر شده ارزش صادرات انواع خودکار، خودنویس، روان‌نویس، ماژیک و اجزا و قطعات مربوطه در جهان حدود 6/17 میلیارد یورو در سال 2021 بوده، کشورهای چین، ژاپن و آلمان بیشترین سهم صادرات را به خود اختصاص داده و ایران در میان 202 کشور در رتبه 66 صادرات قرار دارد.

تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی

با توجه به آمار منتشر شده، ارزش واردات انواع خودکار، خودنویس، ماژیک، روان‌نویس و اجزا و قطعات مربوطه در سال 2021 به 5/6 میلیارد یورو بوده که به ترتیب کشورهای آمریکا، فرانسه، آلمان و چین سهم عمده واردات را به خود اختصاص داده‌اند. ایران در میان 225 کشور رتبه 84 را در واردات دارد. با توجه به قرار گرفتن انواع خودکار و ماژیک در گروه کالایی 27، بخش عمده واردات مربوط به اجزا و قطعات همچون نوک ساچمه‌ای خودکار، فیلتر ماژیک و غیره است.

همچنین میزان واردات کشورهای هم‌جوار و منطقه در سال 2021 حدود 177 میلیون یورو بوده که با توجه به مشترکات فرهنگی و منطقه‌ای نشان‌دهنده ضرورت برنامه‌ریزی به منظور کسب سهم از بازار موجود است.

همچنین براساس آمار صادرات منتشر شده، ارزش واردات انواع مداد و مغز مداد در جهان حدود 1/5 میلیارد یورو در سال 2021 بوده که کشورهای چین، آلمان و برزیل بیشترین سهم صادرات را به خود اختصاص داده و ایران در میان 169 کشور در رتبه 68 صادرات قرار دارد. همچنین ارزش واردات انواع مداد و مغز مداد در سال 2021 به 1/4 میلیارد یورو رسیده و کشورهای آمریکا، آلمان و فرانسه سهم عمده واردات را به خود اختصاص داده‌اند. ایران در میان 220 کشور رتبه 100 را در واردات دارد که با توجه به قرار گرفتن انواع مداد و مدادرنگی در گروه کالایی 4، بخش عمده واردات مربوط به نوک مداد است. همچنین میزان واردات کشورهای هم‌جوار و منطقه در سال 2021 حدود 71 میلیون یورو بوده که با توجه به مشترکات فرهنگی و مذهبی نشان‌دهنده ضرورت برنامه‌ریزی به منظور افزایش سهم بازار قابل دسترس است.

طبق محاسبات، بیشترین نسبت تراز تجاری(صادرات/ واردات) مداد، مدادرنگی، مداد شمعی، مغز مداد متعلق به کشور ژاپن با عدد 18/34 است. ایران با نسبت 0/09 در رتبه بیست و دوم رتبه‌بندی مذکور قرار دارد.

بر همین اساس ارزش صادرات دو سال آخر منتهی به اجرای برنامه راهبردی صنعت نوشت‌افزار را در سال‌های 1400 و 1401 از نظر ارزشی را می‌توان در جدول ذیل مشاهده کرد:

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افت ۵۰۰ هزار تومانی نرخ سکه در بازار
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۸ اردیبهشت؛ ثبات قیمت سکه طی ۲۴ ساعت گذشته
  • تغییر شدید قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت سمند، دنا، رانا، کوییک و شاهین + جدول
  • آخرین وضعیت بازار طلا و سکه؛ طلای ۱۸ عیار گرمی چند؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۷ اردیبهشت ماه
  • صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟
  • ۸۰ کیلو طلای حراجی بدون مشتری ماند/ نرخ دلار کاهشی شد/ فردا دومین حراج سکه در سال ۱۴۰۳ کلید می‌خورد
  • جدیدترین قیمت طلای ۱۸ عیار و انواع سکه در بازار؛ سکه یک گرمی چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • آرامش نسبی بازار طلا و سکه امروز در رشت در مقایسه با هفته گذشته
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۶ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ ریزش شدید قیمت‌ها در بازار